Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Lahmacunu

Ev Lahmacunu
0
23

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Ev Lahmacunu Tanımı İçin Malzemeler


İç harcı için;
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tutam maydanoz
  • 500 gr kıyma
  • 1 er tatlı kaşığı kırmızı toz biber ,pul biber
  • 1 er çay kaşığı karabiber ,kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamur için;
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 2 su bardağı su

Ev Lahmacunu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahmacunumuzun iç harcı için bir kaç kesime böldüğümüz soğanı ,biberleri rondodan geçirelim.
  2. Daha sonra domatesi ,sarımsağı ,salçayı ve maydanozu rondodan geçirip hazırladığımız karışımı uygun bir kaba alın .
  3. Üzerine kıymayı ,baharatları ve tuzu ek edip güzelce karıştırın.
  4. Sonra streçleyerek buzdolabında dinlendirin,harcımız dinlenirken hamurumuzu hazırlayalım.
  5. Derin bir kaba unu, üzerine tuzu ve şekeri ekleyerek karıştıralım ve suyu koyup güzelce yoğuralım .
  6. 20 dk dinlendirelim.
  7. Hamurdan 4 kesime bölelim.
  8. Böldüğümüz kesimlerden 3 e bölerek 12 modül beze yapalım.
  9. Üzerini kapalım kurumasın.
  10. Bezelere un serperek ince hamur açalım açtığımız hamuru fırın kağıdına koyalım.
  11. İç harcından 2 yemek kaşığı koyalım elimizle yayalım ,sonra tavaya alalım altı kızarana kadar ocakta pişirelim.
  12. Sonra fırın teline alalım 250 c de azamî da pişirelim.
Ev Lahmacunu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt