Ev Üretimi Kemalpaşa Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı+2yemek kaşığı un
- 1 su bardağı+2yemek kaşığı irmik
- 2 adet yumurta
- 125 gr tereyağı yada margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Yeşil toz fıstık
Ev İmali Kemalpaşa Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derince bir kapta lor peyniri,iki yumurta ve margarini güzelce karıştırdım.
- Kesici blender ile bir iki bızlatarak pürüzsüz hâle getirdim.
- Sonrasında kabartma tozunu, unu ve irmiği yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
- Hamurdan cevizden küçük modüller koparıp yavaşça elimi ıslatarak yuvarladım.
- Kağıt serilmiş tepsiye dizdim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dk. Pişirdim.
- Şerbeti için tencereye toz şeker, su limonsuyunu ekleyip karıştırdım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dk. Beklettim.
- Bu ortada fırından çıkan soğumuş kemalpaşa lokmalarını hala ocakta olan şerbete ekleyip orta ara karıştırarak 10 dk. Kısık ateşte denetimli bir biçimde şerbetini çektirdim.
- Tatlıları şerbetten süzerek tabağa dizdim. Soğuyunca servis yaptım ????️????????Sizde gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz bu konut üretimi tatlıyı kesinlikle deneyin ve benimle paylaşın????????????.