teknolojiuzmani
FD Üye

Ev Üretimi Yepyeni Çikolata Sosu İle Yılın Pastası Malaga Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 50 gram bir yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kuvertür çikolata
- Hindistan cevizi
- Fındık fıstık tercihe göre
Ev Üretimi Yepyeni Çikolata Sosu İle Yılın Pastası Malaga Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek olan materyalleri yumurta ile şekeri çırpın köpÜk köpük olsun.
- Süt ,yağ ,kakao ,kabartma tozu ,vanilin un karıştırılır.
- Yağlı tepsi ye dökülüp 180- 200 ° fırında pişirilir.
- O pişerken süt ,şeker, nişasta, un, yumurta karıştırılıp ocakta pişirilir. Kaynayınca altı kapatılır.
- Sıcak olan muhallebiye margarin ve vanilin eklenip karıştırılır.
- Ilıdıktan sonrada krem şantiyi toz halinde dökülüp karıştırılır.
- Soğuyan keki 2 su bardağı süt ile heryerini ıslatıp muhallebiyi dökülür.
- Sosu için; süt ,krema ,çikolata ve kakaoyu karıştırılıp pişirilir.Biraz kaynayınca kapatılır.
- Muhallebili olan kekin üzerine muzları dizilir.
- Benim konutta az olduğu için yetmedi. İkiye ayırıp bıraktım.
- Üzerine ılıyan sosu döküp soğumaya bırakılır, en az 2 saat dolapta bekletilir.
- Servis yapmadan evvel süslenip servis yapılır. Afiyet olsun ????.