Konut Üretimi Patatesli Gözleme (Çokkk Pratik) Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Mesken İmali Patatesli Gözleme (Çokkk Pratik) Tanımı Yapılışı
- Tavaya sıvı yağı alıp ince doğranmış soğanı kavuruyoruz. İçine haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz. Baharatları ve tuzu ekleyip altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
- Su, süt sıvı yağ ve tuzu karıştırıp unu dikkatli bir formda ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve 12 eşit modüle bölüyoruz.
- Bezeleri yarım saat dinlendirip unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız bezenin yarısına iç materyali koyup başka yarısını onun üstüne kapatıyoruz.
- Yağsız kızgın tavada önlü gerili pişiriyoruz. Piştikten sonra her iki tarafına fırça yardımıyla eritilen tereyağı sürüyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Elinize sağlık!.
Not: İç harcını peynir, kıyma üzere materyallerle de hazırlayabileceğiniz gözlememizin yanına dilerseniz bol köpüklü bir çay yada ayran hazırlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.