Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Salça (100% Lezzetli)

Ev Yapımı Salça (100% Lezzetli)
0
47

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
47
F-D Coin
85
ev-yapimi-salca-100-lezzetli.jpg

Ev Yapımı Salça (100% Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo köy domatesi
  • Evde bulunan temiz kova ya da tencere
  • Demir kevgir
Hiç kullanmadığınız bir yemeni veya bez torba süzdürmek için


Ev Yapımı Salça (100% Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak ne kadar domates varsa baş taraflarını temizleyip normal doğuruyoruz.
  2. Ben kesme tahtasında küp küp doğradım küçük doğramanıza gerek yok.
  3. Bir kova ya da tencereye koyuyoruz ,ben evde beklettim iki gün balkon soğuk olduğu için erimiyor domates evde bekletin iki gün hiç ellemeyin.
  4. Daha sonra tabanına beyaz bi suyu birikiyor o suyu domatese fazla dokunmadan döküyoruz kenarından eğip.
  5. Sadece suyunu döküyoruz domatesleri ezmeden yavaşça dökmeniz gerek.
  6. Suyu süzülen domatesleri bir kap yardımıyla demir kevgirimizde elimizle sıka sıka iyice posası kalana kadar eziyoruz, iyice eziyoruz.
  7. Hepsi bitince altında su ile karışık görünen olmamış salçamızı bez torba ya da yemeni yapmış olduğunuz süzdürme torbasına yavaşça döküyoruz .
  8. Altına bir kap koyuyoruz .
  9. Ben dolaba astım aşınca daha güzel süzülüyor, sabaha kadar süzünce tuzunu yağını atıp kaldıracağım kavanoza.
Tuzunu çok eklerseniz bozulmaz ama yemeklere tuz atmazsanız süper olur:))yoksa tuz yüzünden sıkıntı yaşarsınız ????????.Salçanızın üzerinde paflanma beyazlık olmasın diye üzerine zeytinyağı veya sıvı yağ gezdirip kapağını kapatabilirsiniz.
Bu salçayı yapmaktan korkmayın ben yemeklerime hep bu salçayı kullanıyorum rengi de bir harika diyebilirim zaten yemek pişirirken salça kavuruyoruz o yüzden lezzeti daha da artıyor.

Ev Yapımı Salça (100% Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir malzemedir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sağlıksız ortamlarda yapıldığından dolayı vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı evde kolayca yapabilirsiniz. Ancak salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir malzemedir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sağlıksız ortamlarda yapıldığından dolayı vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı evde kolayca yapabilirsiniz. Ancak salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 10 adet orta uzunluk patlıcan (ben patlıcanların sayısını azaltıp patates yahut biber kullandım iç harcı koymak için) İç harcı için; 2 tane orta uzunluk soğan4-5 adet yeşil biber2 adet orta uzunluk kırmızı biber2 büyük uzunluk domates1 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir malzemedir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sağlıksız ortamlarda yapıldığından dolayı vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı evde kolayca yapabilirsiniz. Ancak salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Salça ana yemeklerin vazgeçilmezi ve yemeğe lezzet veren enfes bir malzemedir. Şimdilerde hazır alınan salçalar sağlıksız ortamlarda yapıldığından dolayı vücuda yarardan çok zarar verir. Bu yüzden kendi salçanızı evde kolayca yapabilirsiniz. Ancak salça yaparken dikkat edilmesi gerekenler püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,506Konular
983,048Mesajlar
33,111Kullanıcılar
SefaisyouSon üye
Üst Alt