Ev Yapımı Salça (100% Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo köy domatesi
- Evde bulunan temiz kova ya da tencere
- Demir kevgir
Ev Yapımı Salça (100% Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ne kadar domates varsa baş taraflarını temizleyip normal doğuruyoruz.
- Ben kesme tahtasında küp küp doğradım küçük doğramanıza gerek yok.
- Bir kova ya da tencereye koyuyoruz ,ben evde beklettim iki gün balkon soğuk olduğu için erimiyor domates evde bekletin iki gün hiç ellemeyin.
- Daha sonra tabanına beyaz bi suyu birikiyor o suyu domatese fazla dokunmadan döküyoruz kenarından eğip.
- Sadece suyunu döküyoruz domatesleri ezmeden yavaşça dökmeniz gerek.
- Suyu süzülen domatesleri bir kap yardımıyla demir kevgirimizde elimizle sıka sıka iyice posası kalana kadar eziyoruz, iyice eziyoruz.
- Hepsi bitince altında su ile karışık görünen olmamış salçamızı bez torba ya da yemeni yapmış olduğunuz süzdürme torbasına yavaşça döküyoruz .
- Altına bir kap koyuyoruz .
- Ben dolaba astım aşınca daha güzel süzülüyor, sabaha kadar süzünce tuzunu yağını atıp kaldıracağım kavanoza.
Bu salçayı yapmaktan korkmayın ben yemeklerime hep bu salçayı kullanıyorum rengi de bir harika diyebilirim zaten yemek pişirirken salça kavuruyoruz o yüzden lezzeti daha da artıyor.
Ev Yapımı Salça (100% Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.