iltasyazilim
FD Üye
Evde Ekmek Yapılışı
Resimli Evde Ekmek Yapımı
Malzemeler
1 kg (89 bardak) un
12 kadeh açma payı un
50 gr (2 yemek kaşığı tepeleme) yaş maya
12 kadeh ılık su
1 yemek yemek kaşığı silme tuz
1 yemek yemek kaşığı tepeleme tozşeker
1 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
Yapılışı
1 1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişçe açın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakça bir hamur yapın; üzerini kalan unla kapatın
3510 dakika daha sonra un ayrılıp çatlamaya başlayınca ortasını açın Tuzlu, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4Dibi unlanmış bir barbar alın ve üzerini örtün İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Yeniden hamur tahtasına alıp bir iki defa yoğurun
5Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Bitmiş mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin üzerini çaprazlama belirlenmiş;
6Önce kızgın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonradan ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın *
Resimli Evde Ekmek Yapımı
Malzemeler
1 kg (89 bardak) un
12 kadeh açma payı un
50 gr (2 yemek kaşığı tepeleme) yaş maya
12 kadeh ılık su
1 yemek yemek kaşığı silme tuz
1 yemek yemek kaşığı tepeleme tozşeker
1 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
Yapılışı
1 1 kilo unu hamur tahtasına eleyin Ortasını genişçe açın Unun ortasında mayayı bir bardak ılık su katarak ezin Bi¬raz un karıştırarak yumuşakça bir hamur yapın; üzerini kalan unla kapatın
3510 dakika daha sonra un ayrılıp çatlamaya başlayınca ortasını açın Tuzlu, şeker serpin; yağ koyun, kalan ılık suyu katarak hamuru yoğurun
4Dibi unlanmış bir barbar alın ve üzerini örtün İki misli kabarana kadar mayalanmasını bekleyin Yeniden hamur tahtasına alıp bir iki defa yoğurun
5Yuvarlak ekmekler yapın ve yağlanmış bir tepsiye yerleştirin Bitmiş mayalandırın Mutfak makasıyla ekmeklerin üzerini çaprazlama belirlenmiş;
6Önce kızgın fırında 56 dakika pi¬şirin, sonradan ısıyı normale getirin, 25 dakika daha pişmesini sağlayın *