
Fesleğen Soslu Conchigline Rigate (Mini Midye Makarna) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı barilla conchigline rigate (mini midye)
- 5 yaprak fesleğen
- 1 adet domates
- 1 küçük diş sarımsak
- 1 çay kaşığının yarısı karabiber
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Su
Fesleğen Soslu Conchigline Rigate (Mini Midye Makarna) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede makarna suyunu kaynatalım. İçerisine bir miktar tuz atalım makarnamızı içine atalım.
- Paket üzerindeki 11 dk kadar makarnayı haşlayalım.
- Makarnayı sudan geçirmiyoruz sadece süzüyoruz.
- Bir kaseye 1 adet domatesi rendeleyelim. Doğradığımız fesleğenleri içerisine koyalım.
- 1 küçük diş sarımsağı rendeleyelim.
- 1 çay kaşığının yarısı karabiber koyalım.
- 2 çorba kaşığı zeytin yağı koyalım.
- 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyelim.
- Bir miktar tuz ekledikten sonra sosumuzu karıştıralım ve makarnamızın içine aktaralım.
- Sunum sırasında üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim dilerseniz bir dilim domates ve bir kaç yaprak fesleğen ekleyebilirsiniz.