Fındıklı Lokum (Ev Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı iri fındık
- 1-2 damla limon suyu çok değil mayhoş tat veriyor sonra
- Nişasta, hindistan cevizi
Fındıklı Lokum (Ev Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri hepsini bir tencere alıp ocakta karıştıralım.
- Katı ve lokum üzere hal alana kadar daima karıştıralım 45-50dk.
- Kıvamı çok değerli çok katı olacak.
- Kıvamı tutan lokumu streç sinemaya dökelim ister rulo biçiminde yapabilirsiniz ben kare formunda yaydım.
- 3,4 saat daha fazla da olur dolapta bekletelim.
- Dolaptan çıkan lokum keselim nişasta ve hindistan cevizine buluyalım yemeye hazır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.