Portakalı Lokum Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mandalina suyu (İsteyen portakal da koyabilir}
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1-2 damla limon suyu çok değil mayhoş tat veriyor sonra
- Lokumları bulamak için nişasta
Portakalı Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri hepsini bir tencere alıp karıştıralım.Katı lokum üzere hal alana kadar daima karıştıralım 45 dk karıştıralım güzelce.
- Kıvamı çok değerli çok katı olacak.
- Kıvamı tutan lokumu streç sinemaya dökelim ister rulo formunda yapabilirsiniz ben kare formunda yaptım.
- 3,4 saat daha fazla da olur dolapta bekletelim.Dolaptan çıkan lokum keselim yemeye hazır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.