
Fındıklı Saray Lokumu-Sultan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- Fındık içi
- 1 su bardağı toz hindistan cevizi
Fındıklı Saray Lokumu-Sultan Lokumu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İrmik, toz şeker ,vanilya tencereye alınarak karıştırılır. Üzerine süt eklenerek iyice karıştırılır.
- Karışım ocağa alınarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Pişen muhallebinin içerisine tereyağı eklenerek erinciye kadar karıştırılır altı kapatılır ve iyice soğuyana kadar bekletilir. Soğuduktan sonra içerisine 1 paket toz kremşanti eklendikten sonra elle yoğurulur üzerine streç çekilerek buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen muhallebiyi dolaptan çıkartılarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanarak şekil verilir.
- Şekil vermiş olduğumuz lokumlarımızı hindistan cevizine bulayarak servis tabağına dizilir ve üzerilerine kavrulmuş fındık batırılır.
- Ve servis edilir, deneyeceklere afiyet olsun.