Saray Lokumu Tarifi İcin Malzemeler
*1 litre sut
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı kakao
*1 paket krem şanti
*Hindistan cevizi
*İsteğe gore inceltilmiş ceviz fındık
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle dikdortgen fırın tepsisine her yerini kaplıcak şekilde hindistan cevizi serpiyoruz
*İsterseniz fındık cevizde serpebilirsiniz
*Daha sonra tenceremize sut, şeker, un ve kakaoyu koyuyoruz ve orta ateşte kıvamını alana kadar karıştırıyoruz
*Kıvamını alıp kaynamaya başlayınca 12 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz
*Daha once hazırladığımız hindistan cevizi dokulu tepsiye dokerek yayıyoruz
*İlk sıcaklığı gidince dolaba soğumaya bırakıyoruz
*Tatlı dolapta soğurken krem şantiyi kutusunun arkasındaki olculere gore hazırlayıp onuda soğuması icin dolaba koyuyoruz
*Tatlımız ve krem şanti soğuyunca krem şantiyide tatlının uzerine her tarafına eşit şekilde gelecek şekilde yayıyoz ve istenilen buyuklukte keserek yuvarlıyıp servis ediyoruz Afiyet olsun
*1 litre sut
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı kakao
*1 paket krem şanti
*Hindistan cevizi
*İsteğe gore inceltilmiş ceviz fındık
Saray Lokumu Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle dikdortgen fırın tepsisine her yerini kaplıcak şekilde hindistan cevizi serpiyoruz
*İsterseniz fındık cevizde serpebilirsiniz
*Daha sonra tenceremize sut, şeker, un ve kakaoyu koyuyoruz ve orta ateşte kıvamını alana kadar karıştırıyoruz
*Kıvamını alıp kaynamaya başlayınca 12 dakika kadar daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz
*Daha once hazırladığımız hindistan cevizi dokulu tepsiye dokerek yayıyoruz
*İlk sıcaklığı gidince dolaba soğumaya bırakıyoruz
*Tatlı dolapta soğurken krem şantiyi kutusunun arkasındaki olculere gore hazırlayıp onuda soğuması icin dolaba koyuyoruz
*Tatlımız ve krem şanti soğuyunca krem şantiyide tatlının uzerine her tarafına eşit şekilde gelecek şekilde yayıyoz ve istenilen buyuklukte keserek yuvarlıyıp servis ediyoruz Afiyet olsun