Fırında Alabalık Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane ayıklanmış alabalık
- 1 baş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik, karabiber
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
Fırında Alabalık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Pratikliği ve yüksek besin bedeli ile sizi mest edecek şahane bir lezzet ????
- Öncelikle balıkları ayıklayıp yıkayalım ve süzelim, sarımsakları soyup üzerine tuz ek ederek ezelim,
- Baharatları ve sıvı yağıda ek edip sosu karıştıralım.
- Süzülen balıkları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- İçlerine ve her yerine gelecek biçimde sosu sürelim vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında üzerini kapatarak sosu çekmesi için dinlendirin yoksa direk pişirebilirsiniz.
- Kuru soğanı soyalım ve dörde bölerek her balığa bir dilim olacak biçimde içine koyalım.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim yanında çokça salatayla olağanüstü soframız hazır afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.