Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Beşamel Soslu Patates

Fırında Beşamel Soslu Patates
0
111

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patates
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba arkadaşlar fırında cok hoş bir tanım ile geldim. Et yemeklerinin yanına yakışır bir tanım hem kolay hem lezzetli. Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum. Buyurun tarife geçelim ????????.
  1. İlk olarak patateslerimizi soyup iri küpler halinde doğrayalım.
  2. Tencereye alıp tuz ve üzerini geçecek halde su ekleyelim.
  3. Arada çatal ile denetim edip biraz canlı kalacak biçimde haşlayalım.
  4. Patateslerimiz haşlandıktan sonra suyunu süzelim ve yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltıp düzeltelim.
  5. Daha sonra beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  6. Bunun için uygun bir tencereye tereyağ ve sıvı yağ ekleyip kızdıralım.
  7. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Sütümüzü de yavaş yavaş ekleyip yoğunlaşana kadar karıştıralım.
  9. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alalım.
  10. Hazırladığımız beşamel sosu patateslerin her yerine gelecek formda güzelce yayalım.
  11. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
  13. Pişen patatesi fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  14. Daha sonra üzerine doğranmış maydanoz serpelim. Vee patatesimiz hazır ????????
  15. Dilimleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ????????????
Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Materyaller 5 adet patates1 çay bardağı sıvı yağTuz Beşamel Sos İçin 1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı un2 su bardağı sütYeteri kadar tuzKarabiber Üzeri İçin Kaşar peyniriMaydanoz Beşamel Soslu Patates Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler 5 adet patatesTuz Beşamel sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı yağı3 yemek kaşığı sıvı yağ1,5 yemek kaşığı un2 su bardağı sütYeteri kadar tuzKarabiber Üzeri için; Kaşar peyniriMaydanoz Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler 5-6 orta uzunluk patates1 su bardağı karışık garnitür (bezelye havuç da yeterli) Beşamel sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı un3 su bardağı sütTuz ,karabiber Üzeri için: Kaşar rendesi Fırında Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Güveçte Kıymalı Patates Püresi (Beşamel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler Kıyma için; 400 gram kıyma3 adet soğan1.5 tatlı kaşığı salçaTuz Patates püresi için; 4 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı sütTuz Beşamel sos için; 3 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Beşamel Soslu Fırında Patates Tanımı İçin Gereçler 5-6 tane patates Haşlamak için Patateslerin üzerini geçinceye kadar suTuz Beşamel sos için 2.5 yemek kaşığı tereyağı2.5 yemek kaşığı un2.5 yemek kaşığı süt1.5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber Üzeri için 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt