Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek)

Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 modül gerdan eti (ben 3 adet kullandım, kişi başı bir tane yada incik eti ile de yapılabilir)
  • 1/2 (yarım) kereviz (büyük olduğu için yarım kullandım, küçük uzunluk 1 tane olur)
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 küçük havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yaprak defne
  • Tane karabiber, tuz
  • 8 su bardağı su (eti haşlamak için)
  • 2 su bardağı pirinç (baldo)
  • 1/2 (yarım) limon (ince dilimlenmiş)
Süslemek için
  • 2 çeri domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz, tereyağ ve zeytinyağ

Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Gerdan yada incik eti ile bir akşam yemeği. Haşlama olarak daha çok tükettiğimiz ete alternatif olsun.
  1. Pirinci soğuk su ile ıslattığımı söylemiştim. Bu yüzden pirinci tuz ek ederek ıslatıp beklemeye aldım. Et piştiğin de hazır olsun.
  2. Havucu ve kerevizi soyup iri modüllere bölelim.
  3. Soğanı da bütün olarak ancak üzerine ortaya kadar kesik atalım.
  4. Öncelikle etimizi 8 su bardağı su ile ocağa alalım. Ben, düdüklü tencere de pişirdim.
  5. Su kaynayıp etlerin kefi çıkana kadar kapağı kapatmadan pişirelim.
  6. Köpükleri, bilhassa rengi daha sarı olan köpükleri kaşıkla alalım ve köpükler beyaz kalana kadar devam edelim.
  7. İlla ki kaynadıkça köpürecek.
  8. İçine kereviz, havuç, sarımsak, soğan ve karabiberi ekleyip kapağını kapatalım ve yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  9. Etlerin pişmesini denetim edip, piştiyse tuzunu ekleyelim ve iki dakika sonra ocaktan alalım.
  10. Fırını 250 dereceye alt üst ısıtalım.
  11. Pirinçleri yeterlice yıkayalım ve nişastadan arındıralım.
  12. Bir tavaya 3 kaşık zeytinyağını ve 2 dolu yemek kaşığı tereyağını koyup yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri biraz tuz ek ederek kavuralım.
  13. İyice kavurduktan sonra ocaktan alalım.
  14. Üzerine, haşladığımız etin suyundan 2 su bardağı ve 1 su bardağı da olağan su olmak üzere 3 bardak suyu ekleyelim.
  15. Karıştırıp tuzuna bakmayı ihmal etmeyelim zira malum sonra tuz eklemenin yararı olmuyor.
  16. Uygun, derin bir fırın kabına aldığımız pirinçlerin üzerine gerdan etlerini dizelim.
  17. Dilimlenmiş limonları üzerine dizelim.
  18. Sonra tercihe nazaran domates, biber vs. İle süsleme yapabilirsiniz.
  19. Etlerin üzerine küçük birer modül tereyağı koyup fırına verelim. Son beş dakikaya kadar üzerine fırın kağıdı örtelim ki pirinçler kurumasın.
  20. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirip üzerindeki kağıdı açalım.
  21. Kızarmasını isterseniz ayrıyeten ızgarayı çok kısa müddet açabilirsiniz.Yemeğe yarım saat kala fırına koysanız yetecek üzere düşünün. Çok lezzetli, epeyce hafif ve şık bir yemek oldu. Afiyet olsun :).
Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Kuzu Gerdan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 1 kg kuzu gerdan2 büyük domates10 tane sivri biber1 büyük patates1 yemek kaşığı salçaKızartmak için sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber2 tatlı kaşığı kekik4 diş sarımsakKapatmak için alüminyum folyo Fırında Kuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Fırında Patatesli Kuzu Gerdan Tarifi Fırında Patatesli Kuzu Gerdan nasıl yapılır Fırında Patatesli Kuzu Gerdan yapılışı Fırında Patatesli Kuzu Gerdan Tarifi Resimli imagesfirindapatateslikuzugerdantarifiresimli5ad42b980ca3f MALZEMELER dilimlenmiş kuzu gerdan 1 tane kuru soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Fırında Kuzu Gerdan (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 4 adet kuzu gerdan8 adet arpacık soğan4 diş sarımsak1 yemek kaşığı salça1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı sıvı yağDefne yaprağı2 yemek kaşığı kekikKırmızı toz biberKarabiberTuz2 su bardağı sıcak su Fırında Kuzu Gerdan (Videolu)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Lokum Kıvamında Kuzu Gerdan Tanımı İçin Materyaller 15 adet kuzu gerdan eti5-6 adet yeşil biber2 adet kuru soğan8-9 adet arpacık soğan8-9 adet çarliston biber2-3 yemek kaşığı sirke Sosu için 2 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası2-3 diş sarımsakYarım çay bardağı sıvı yağ2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
158
Fırında Sebzeli Kuzu Gerdan Daha Önce Böylesini Hiç Yemediniz Tarifi İçin Malzemeler 3 kilo kuzu gerdan4 adet havuç1 su bardağı bezelye1 baş sarımsak2 adet kapi biber2 adet yeşil biber2 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberPul biberSıvı yağKekik1 çay bardağı süt Üzeri için; Tereyağı Fırında Sebzeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt