Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karışık Sebze

Fırında Karışık Sebze
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
firinda-karisik-sebze-11.jpg

Fırında Karışık Zerzevat Tanımı İçin Materyaller

  • 1 ufak uzunluk brokoli
  • 3-4 kol karnabahar
  • 2 iri havuç
  • 5 yaprak kadar lahana (dış yaprak değil de iç kısımlardaki yaprak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat baharatı (ben Bağdat kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay bardağı su
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt (servis önerisi-sarımsak 2 diş)

Fırında Karışık Zerzevat Tanımı Yapılışı

  1. Sebzeler yıkanır ve iri iri modüllere ayrılır.
  2. Bir tencereye alınır içine tüm baharatlar ve zeytinyağı eklenerek şöyle bir çevirerek kavrulur.
  3. Az kavrulan sebzelerin üstüne 1 çay bardağı su ek edilir ve suyu çekene kadar pişirilir (yaklaşık 5 dk).
  4. Daha sonra sebzeler bir maşa yardımı ile tepsiye alınır ve 180 derece alt üst ısıtma ayarlı fırında 20 dk kadar pişirilir.
  5. Kızarmış istiyorsanız fırında pişirme müddetini 5-10 dk daha uzatabilirsiniz.
  6. Kaselere sıcakken alıp üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirince enfes bir lezzeti deneyimlemiş olacaksınız.
Afiyetler olsun????.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt