
Fırında Karışık Zerzevat Tanımı İçin Materyaller
- 1 ufak uzunluk brokoli
- 3-4 kol karnabahar
- 2 iri havuç
- 5 yaprak kadar lahana (dış yaprak değil de iç kısımlardaki yaprak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı zerzevat baharatı (ben Bağdat kullanıyorum)
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay bardağı su
- 1 kase sarımsaklı yoğurt (servis önerisi-sarımsak 2 diş)
Fırında Karışık Zerzevat Tanımı Yapılışı
- Sebzeler yıkanır ve iri iri modüllere ayrılır.
- Bir tencereye alınır içine tüm baharatlar ve zeytinyağı eklenerek şöyle bir çevirerek kavrulur.
- Az kavrulan sebzelerin üstüne 1 çay bardağı su ek edilir ve suyu çekene kadar pişirilir (yaklaşık 5 dk).
- Daha sonra sebzeler bir maşa yardımı ile tepsiye alınır ve 180 derece alt üst ısıtma ayarlı fırında 20 dk kadar pişirilir.
- Kızarmış istiyorsanız fırında pişirme müddetini 5-10 dk daha uzatabilirsiniz.
- Kaselere sıcakken alıp üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirince enfes bir lezzeti deneyimlemiş olacaksınız.