Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Karnabahar Püresi

Fırında Karnabahar Püresi
0
30

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
firinda-karnabahar-puresi.jpg

Fırında Karnabahar Püresi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • 1 adet küçük uzunluk patates
  • 1 adet küçük uzunluk havuç
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 adet taze soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz,kuru nane,toz tatlı biber
  • Yarım çay bardağı karabiber
  • 2 su bardağı un (normal boyutta bardak ile)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 küçük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küçük uzunluk çay bardağı yoğurt
Tavaya koymak için :
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz (una koymak için )
Üzerine :
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörekt-otu

Fırında Karnabahar Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karnabaharı derin bir kaba rendeleyelim.
  2. Havucu ve patatesi soyup rendeleyelim , karıştıralım.
  3. Tavaya yağı rendelenmiş soğanı koyalım ,2 dk kavuralım .
  4. Karnabaharı ,havucu ,patatesi ekleyip karıştıralım.
  5. Tuz ,baharatı serpelim kısık ateşte 10 dk pişirelim .Soğuması için bir tabağa alalım.
  6. Derin bir kaba yoğurdu, yağı ,unu, yumurtayı ,kabartma tozununu koyalım.
  7. 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım .
  8. Çırpıcı ile karıştıralım .
  9. Soğuyan karnabaharı da içine katıp karıştıralım .
  10. İnce kıyılmış dereotu ve maydanozu koyalım.
  11. Küçük doğranmış taze soğanı koyalım karıştıralım .
  12. En son kuru naneyi de ekleyip karıştıralım.
  13. Yağlanmış tepsiye malzemeyi dökelim .Bir kaşıkla düzeltelim.
  14. Üzerine çırptığımız yumurta sarısını sürelim, çörekotu serpelim .
  15. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim.
  16. Soğuduktan sonra dillimleyerek servis yapalım, dileğe nazaran üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpebilirsiniz.
Fırında Karnabahar Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt