
Fırında Karnabahar Püresi Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet küçük uzunluk havuç
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 adet taze soğan
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
- 1 çay kaşığı tuz,kuru nane,toz tatlı biber
- Yarım çay bardağı karabiber
- 2 su bardağı un (normal boyutta bardak ile)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 küçük uzunluk çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük uzunluk çay bardağı yoğurt
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz (una koymak için )
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörekt-otu
Fırında Karnabahar Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı derin bir kaba rendeleyelim.
- Havucu ve patatesi soyup rendeleyelim , karıştıralım.
- Tavaya yağı rendelenmiş soğanı koyalım ,2 dk kavuralım .
- Karnabaharı ,havucu ,patatesi ekleyip karıştıralım.
- Tuz ,baharatı serpelim kısık ateşte 10 dk pişirelim .Soğuması için bir tabağa alalım.
- Derin bir kaba yoğurdu, yağı ,unu, yumurtayı ,kabartma tozununu koyalım.
- 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım .
- Çırpıcı ile karıştıralım .
- Soğuyan karnabaharı da içine katıp karıştıralım .
- İnce kıyılmış dereotu ve maydanozu koyalım.
- Küçük doğranmış taze soğanı koyalım karıştıralım .
- En son kuru naneyi de ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış tepsiye malzemeyi dökelim .Bir kaşıkla düzeltelim.
- Üzerine çırptığımız yumurta sarısını sürelim, çörekotu serpelim .
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim.
- Soğuduktan sonra dillimleyerek servis yapalım, dileğe nazaran üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpebilirsiniz.