Fırında Kekikli Tavuk Tarifi
Fırında Kekikli Tavuk Tarifi Resimli
Resimli Fırında Kekikli Tavuk
imagesfirindakekiklitavuktarifi5ad42c82edbbf
Malzemeler
1 adet tavuk
100 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
4 dal taze kekik
1 adet limon
Tuz ve taze oğutulmuş karabiber
Taze patates
Hazırlanışı
Tavuğun icini dışını iyice yıkayın Kağıt havluyla tamamen kurulayın Fırını 220 derece ısıya getirin
Tavuğu tuzlayın, biberleyin 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin
Bir kasenin icinde yumuşamış tereyağını, saplarından ayıklanmış kekiği, bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu karıştırın
Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda ve goğuste kucuk keseler yaratın Yumuşamış tereyağı karışımının yarısını bu kısımlara yayın
Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin ustune elinizle oğuşturarak surun
Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın Fırın kabına tavuğu yerleştirin Onceden ısıttığınız fırında 15 saat kadar pişirin
Her yarım saatte bir tavuğu alt ust ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun buyukluğune gore pişme suresi değişebilir Derisi nar gibi kızarıp, bir bıcak sapladığınızda tavuğun icinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir)
Taze patesleri akan suyun altında, fırcayla iyice yıkayın Buyuk olanları ikiye kesin Tuz ve biberle harmanlayın
Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından cıkarın Patatesleri yanlarına dizin Kaptaki yağla alt ust edip, pişirme işlemine devam edin
Pişirme suresi bittiğinde fırından cıkarın 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın
Fırında Kekikli Tavuk Tarifi Resimli
Resimli Fırında Kekikli Tavuk
imagesfirindakekiklitavuktarifi5ad42c82edbbf
Malzemeler
1 adet tavuk
100 gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış
4 dal taze kekik
1 adet limon
Tuz ve taze oğutulmuş karabiber
Taze patates
Hazırlanışı
Tavuğun icini dışını iyice yıkayın Kağıt havluyla tamamen kurulayın Fırını 220 derece ısıya getirin
Tavuğu tuzlayın, biberleyin 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin
Bir kasenin icinde yumuşamış tereyağını, saplarından ayıklanmış kekiği, bir limonun rendelenmiş kabuğunu ve suyunu karıştırın
Tavuğun derisiyle eti arasına parmağınızı sokarak, butlarda ve goğuste kucuk keseler yaratın Yumuşamış tereyağı karışımının yarısını bu kısımlara yayın
Tereyağı karışımının kalan yarısını tavuğun derisinin ustune elinizle oğuşturarak surun
Tavuğun bacaklarını, bir mutfak ipiyle bağlayın Fırın kabına tavuğu yerleştirin Onceden ısıttığınız fırında 15 saat kadar pişirin
Her yarım saatte bir tavuğu alt ust ederek, her yerinin kızarıp hoş bir renk almasını sağlayabilirsiniz (Tavuğun buyukluğune gore pişme suresi değişebilir Derisi nar gibi kızarıp, bir bıcak sapladığınızda tavuğun icinden beyaz su akmaya başladığında olmuş demektir)
Taze patesleri akan suyun altında, fırcayla iyice yıkayın Buyuk olanları ikiye kesin Tuz ve biberle harmanlayın
Tavuğun pişmesine 45 dakika kaldığında fırın kabını fırından cıkarın Patatesleri yanlarına dizin Kaptaki yağla alt ust edip, pişirme işlemine devam edin
Pişirme suresi bittiğinde fırından cıkarın 15 dakika kadar dinlendirip servis yapın