
Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 adet domates
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 4-5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biberiye (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı bal
- Tuz
- Pulbiber
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bir kapta, bütün baharatlar karıştırılır.
- Sarımsaklar rendelenir ve baharat karışımının üzerine eklenir.
- Ayrı bir kapta domates rendelenir. Süt, bal salça ve baharat+ sarımsak karışımı da ilave edilerek sos hazırlanır.
- Tavuk güzelce yıkanır, suyu süzdürülür. Fırın poşetine alınır.
- Hazırlanan sosla tavuğu her yerine yedirilir. Eğer harçtan artarsa, kalanını da tavuğun içine koyun.
- Fırın poşetinin ağzı kapatılır. Üzerine 3 tane iğne ile farklı yerlerden delik açılır. Tavuğu bir tepsiye alın.
- 200 derecelik fırına, tepsi ile hazırlanan tavuk koyulur.
- Üzeri kızarıp, tavuk, suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pişen tavuk fırından alınır, servise hazırdır. Afiyet olsun