Fırında Patates Dilimleri Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 er çay kaşığı köri kekik kırmızı toz biber tuz
Fırında Patates Dilimleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri kişi sayınıza nazaran değiştirebilirsiniz. Baharatları da damak tadınıza nazaran arttırabilirsiniz.
- Patateslerimizi soyduktan sonra kalınca dilimleyelim, bir kaba alalım.
- Daha sonra mısır unu, sıvı yağ ve baharatları ve tuzu ekleyelim. Düzgünce karıştıralım.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında denetimli biçimde pişirelim (Bir tarafı kızarınca maşa yardımı ile öbür tarafını da çevirip kızartalım)
- İstediğimiz yemeğin yanında yahut kahvaltılarda servis yapabiliriz. Afiyet olsun ????