Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Patatesli Tavuk

Fırında Patatesli Tavuk
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
firinda-patatesli-tavuk-4.jpg

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane bütün tavuk
  • 3-4 adet patates
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı un
  • İsteğe nazaran taze biberiye yahut defne yaprağı (kullanabilirsiniz)

Fırında Patatesli Tavuk Tanımı Yapılışı

  1. Tavuğun tüylerini ocakta ütelim.
  2. Sonra güzelce yıkayıp bir kenarda suyunu süzdürelim.
  3. Patatesleri soyalım ve bir patatesi 4’e bölelim.
  4. Fırın poşetinin içini unlayalım, fazla unu poşetten alalım.
  5. Tavuğu ve patatesleri fırın poşetine koyalım, tereyağını ocakta eritelim.
  6. Tavuk ve patateslerin üzerinde gezdirelim.
  7. Poşetin ağzını kapatalım ve kürdanla poşetin 4-5 yerinden delikler açalım.
  8. 200 derecede yaklaşık 2 saat pişirelim.
Bu mühlet fırından fırına değişir, denetimli bir halde pişirelim. Afiyet bal olsun ☺️.
 
858,500Konular
982,595Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt