
Fırında Sebzeli Balık Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet çipura/levrek/somon (kişi sayısınca istenilen balık)
- 4 adet patates
- 1 büyük havuç
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet kuru soğan
- 4 5 diş sarımsak
- 1 adet limon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Sıvıyağ
- Tereyağı
Fırında Sebzeli Balık Tanımı Yapılışı
- Temizlenen balıklarımıza on ve geriden yarıklar atılır.
- Atılan yarıkların içlerine sarımsak geçirilir.
- İçine ise soğan dilimleri yerleştirilir.
- Sebzeler yuvarlak yuvarlak kesilerek tepsiye dizilir.
- Sıvıyağ tuz karabiber pul biber kekik yeterlice karıştırılarak balıkların üzerine iç kısmına fırça yardımı ile sürülür.
- Kalan harç sebzeler üzerine sürülür.
- Limon dilimleri de eklenir.
- En son tereyağı modülleri eklenerek birinci evvel yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile sarılarak.
- 200 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
- 10 dk üzeri açık formda kızarması beklenir.
- Pişme mühleti fırın ayarına nazaran değişiklik gösterir. Denetimli biçimde pişiriniz.