Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Fırında Sebzeli Balık

Fırında Sebzeli Balık
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
firinda-sebzeli-balik-10.jpg

Fırında Sebzeli Balık Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet çipura/levrek/somon (kişi sayısınca istenilen balık)
  • 4 adet patates
  • 1 büyük havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 5 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sıvıyağ
  • Tereyağı

Fırında Sebzeli Balık Tanımı Yapılışı

  1. Temizlenen balıklarımıza on ve geriden yarıklar atılır.
  2. Atılan yarıkların içlerine sarımsak geçirilir.
  3. İçine ise soğan dilimleri yerleştirilir.
  4. Sebzeler yuvarlak yuvarlak kesilerek tepsiye dizilir.
  5. Sıvıyağ tuz karabiber pul biber kekik yeterlice karıştırılarak balıkların üzerine iç kısmına fırça yardımı ile sürülür.
  6. Kalan harç sebzeler üzerine sürülür.
  7. Limon dilimleri de eklenir.
  8. En son tereyağı modülleri eklenerek birinci evvel yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile sarılarak.
  9. 200 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirilir.
  10. 10 dk üzeri açık formda kızarması beklenir.
  11. Pişme mühleti fırın ayarına nazaran değişiklik gösterir. Denetimli biçimde pişiriniz.
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt