
Fırında Soslu Tavuk Kanat Tanımı İçin Materyaller
- 2 kg kanat
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 1,5 yemek kaşığı soya sosu
- 1,5 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı acı sos (Yoksa koymayabilirsiniz)
- Tuz
Fırında Soslu Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sosu için; bütün materyalleri geniş bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Temizlemiş olduğumuz kanatları sosumuzun içine ek edip güzelce karıştırıyoruz. Üzerini kapatıp 3-4 saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.