
Fırında Tavuk Etli Mantar Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo mantar
- 1 tavuk göğsü yahut (Kıyma dileğe göre)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 domates
- 2 sivri biber
- 1 baş soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Domates
- Biber
- Kaşar peyniri (Arzuya göre)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
Fırında Tavuk Etli Mantar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tenceremize yağ koyup doğranmış soğan ve sarımsağı kavuralım.
- Tavuk göğsünü robottan geçirip koyalım dilerseniz göğüs yerine kıyma koyabilirsiniz.
- Doğranmış domates biberi ekleyin karıştırın tuz ve pul biberi ekleyin beş dakika kavurun.
- Mantarların saplarını çıkarıp fırın tepsisine dizelim.
- Hazırlanan harçtan koyayım üzerlerine domates biber ekleyelim bir bardak suya salça yağ yeteri kadar tuz atıp karıştıralım.
- Tepsimize dökelim evvelce ısıtılmış 250 derece fırında pişirelim kaşar peyniri tercih ederseniz pişmesine beş dakika kala serpelim. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun ????.