
Fırında Tavuklu Patates Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram tavuk fileto
- 5 adet büyük uzunluk patates
- 5 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 1 su bardağı bezelye
- Rondodan çekilmiş 3 adet domates püresi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
Fırında Tavuklu Patates Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavukları küp halinde doğrayın.
- Akabinde patatesleri küp halinde doğrayın ve patatesleri su dolu kasenin içine bırakın.
- Akabinde biberleri orta dilimlerde doğrayın .
- Karıştırma kasenin içine evvel biber salçasını ve rondodan çekilmiş domatesleri, baharatları, zeytinyağı ekleyin ve birlikte uygunca karıştırın .
- Akabinde harcın üzerine tavukları ekleyip birlikte tekrar karıştırın ve üzerine suyu süzülmüş patatesleri bırakın .
- Akabinde biberleri ve bezelyeleri ve tuzu ek edin.
- Tüm gereçleri karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine materyalleri dizelim .
- Fırın tepsinin üzerine sudan geçirilmiş yağlı kağıt ile üzerini kapatalım.
- 200 derecede fanlı fırında 1 saat denetimli yemeği pişirelim yemeğimiz son pişme saatinden 10 dakika evvel üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın ve yemeğimizi yavaşça hafif karıştırın ve tekrar üzeri kızarana kadar denetimli pişirin.
- Yemeğimizi servis tabağına alın ve üzerine kekik ve pulbiber serpip ikram edin afiyet olsun.