
Fırında Tüm Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 tüm tavuk
- Yarım paket margarin
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı dag kekiği (zahter)
- Tuz
- Karabiber
Fırında Tüm Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm tavuğumuzu güzelce yıkayıp peçete havlu ile kuruluyoruz.
- Fırın tepsimize göğüs kısmı üst olacak biçimde koyuyoruz.
- Yapışmasın diye ben altına yağlı kağıt kullandım.
- Margarini hafif eritip ezilmiş sarmısakları, kekik ve tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavuğun göğüs derisini yırtmadan kaldırıp karışımın birazını derisinin altına sürüyoruz ve kalanı tavuğun her yerine sürüyoruz.
- 190 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri açık biçimde 2 saat pişiriyoruz.
- Pişirme mühleti tavuğunuzun büyüklüğüne nazaran değişebilir.
- Dilerseniz yanına patateste ekleyebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor tavsiye ediyorum.
Şimdiden afiyet olsun!.