
Fit Lahana Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr ince kıyılmış beyaz lahana
- 4 adet kırmızı kapya biberi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı ince öğütülmüş eti lifalif yulaf ezmesi
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı chia
- 1 yemek kaşığı beyaz susam
- 1 yemek kaşığı ayçekirdek
- Kaşar peyniri
Fit Lahana Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle beyaz lahanayı ince doğrayın.
- Ardından kapya biberini doğrayın ve birlikte tencerede zeytinyağı tuz ek ederek birlikte karıştırarak 10 dakika kavurun.
- Ardından lahana harcını soğumaya bırakın başka kasede yoğurt, yumurta ,mayonez ,pulbiberi soğumuş lahana harcının üzerine yeşil zeytini yulafı bırakarak tüm harcı birlikte karıştırın.
- Ardından teflon tavaya harcı yayarak bırakın.
- En son üzerine isteğe nazaran beyaz susam chia ayçekirdek bırakın.
- En son üzerine ince dilimlenmiş kaşar peyniri ,pul biberi bıraktıktan sonra tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte lahana böreğimizin altı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.