
Frambuazlı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram labne peynir
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 paket yulaf bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağ
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 250 gram frambuaz
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Frambuazlı Cheesecake Tanımı Yapılışı
- Alt tabanı için bisküvileri ve fındığı rondodan un kıvamında çekin. Bu karışıma tereyağ ek edip karıştırın.
- Bu sürecin akabinde kelepçeli kalıba döküp dinlenmesi için dolaba koyun.
- Sosu için frambuaza şekeri ve suyu ek edip dolapta 1 saat bekletin.
- Sonra ocağa alıp 1 çay bardağı soğuk su ile mısır nişastası eritip içine ek edin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp vanilyasını ek edin.
- Labne peynir ve kremayı çırpın şekeri de ek edip çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları da tek tek ilave edip tekrar çırpın.
- En son un ve vanilyasını ek edip harcın üstüne dökün.
- 180 derece fırında pişmeye bırakın. Soğuduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine dökün ve dolapta 1 gece bekletin. Afiyet olsun????.