Fransızların Geleneksel Yemekleri
Fransızların Geleneksel Yemekleri Hakkında Bilgi
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağının kokeni Orta Cağlara uzanır Fransa'nın Fransız Devrimi sonrasında Kolonileşme doneminde dunya sahnesindeki kazandığı gucuyle orantılı olarak gelişmiştir Napolyon Bonapart doneminde un kazanmış MarieAntoine Careme (17841833) gibi aşcılar haute cuisine (yuksek aşcılık sanatı) denilen ozenli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına buyuk katkılarda bulunmuşlardır
Fransız mutfak kulturune gore 3 oğun yemek aşağıdaki unsurlardan oluşur:
Croissant
Fransızların Kahvaltısı
Le petit déjeuner: Genellikle croissant denilen ay şeklindeki acmalar, pain au chocolat denilen cikolatayla doldurulmuş pastalar, uzerine tereyağ surulmuş baguette (Fransız ekmeği) gibi yiyeceklerden oluşur Café tipi dukkanlar sabahın erken saatlerinde kapılarını acarak kahvaltı servisi yaparlar
Fransızların Oğle yemeği
Le déjeuner: Eskiden 2 saat suren uzun ve zengin bir oğundu Şimdi bu gelenek sadece kucuk kasabalarda devam etmektedir Buyuk kentlerde yemek tatili genellikle 1 saat surer Firmalar calışanlara genellikle kafeteryalarda yemek servisi yaparlar ya da ucretsiz yemek fişi dağıtırlar
imagesfransizlaringelenekselyemekleri5ae659d1e7641
Fransızların Akşam yemeği
Le diner: Genellikle 3 bolumden oluşur: hors d'oeuvre (ordovr) veya entrée plat principal (ana yemek), ve peynir veya tatlı, bazan birlikte salata servisi de yapılır Akşam yemekleri genellikle ekmek, şarap ve maden suyuyla birlikte tuketilir
imagesfransizlaringelenekselyemekleri5ae659d3158ae
Fransızların Geleneksel Yemekleri Hakkında Bilgi
Fransız mutfağı Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve ceşitliliğiyle unlu, yemek pişirmenin sanatsal yonunu on plana cıkaran bir ulusal mutfaktır Fransız mutfağının kokeni Orta Cağlara uzanır Fransa'nın Fransız Devrimi sonrasında Kolonileşme doneminde dunya sahnesindeki kazandığı gucuyle orantılı olarak gelişmiştir Napolyon Bonapart doneminde un kazanmış MarieAntoine Careme (17841833) gibi aşcılar haute cuisine (yuksek aşcılık sanatı) denilen ozenli bir yemek tarzını geliştirerek Fransız mutfağına buyuk katkılarda bulunmuşlardır
Fransız mutfak kulturune gore 3 oğun yemek aşağıdaki unsurlardan oluşur:
Croissant
Fransızların Kahvaltısı
Le petit déjeuner: Genellikle croissant denilen ay şeklindeki acmalar, pain au chocolat denilen cikolatayla doldurulmuş pastalar, uzerine tereyağ surulmuş baguette (Fransız ekmeği) gibi yiyeceklerden oluşur Café tipi dukkanlar sabahın erken saatlerinde kapılarını acarak kahvaltı servisi yaparlar
Fransızların Oğle yemeği
Le déjeuner: Eskiden 2 saat suren uzun ve zengin bir oğundu Şimdi bu gelenek sadece kucuk kasabalarda devam etmektedir Buyuk kentlerde yemek tatili genellikle 1 saat surer Firmalar calışanlara genellikle kafeteryalarda yemek servisi yaparlar ya da ucretsiz yemek fişi dağıtırlar
imagesfransizlaringelenekselyemekleri5ae659d1e7641
Fransızların Akşam yemeği
Le diner: Genellikle 3 bolumden oluşur: hors d'oeuvre (ordovr) veya entrée plat principal (ana yemek), ve peynir veya tatlı, bazan birlikte salata servisi de yapılır Akşam yemekleri genellikle ekmek, şarap ve maden suyuyla birlikte tuketilir
imagesfransizlaringelenekselyemekleri5ae659d3158ae