
Fresh Soslu Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüs
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz soğan
- 1 tatlı kaşığı toz pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz soğan
- 1 tatlı kaşığı toz pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 yumurta
- 1 şişe sade sosa
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne
- 4 yemek kaşığı mayonez
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze soğan
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 adet küçük uzunluk kırmızı soğan
- 6 adet kornişon turşu
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
Fresh Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavukları parmak biçiminde doğrayalım.
- Sos için; tüm materyalleri ekleyelim karıştırıp 3 saat dolapta dinlendirelim.
- Pane için; kuru gereçleri bir kaba alıp, karıştıralım ikiye bölelim yarısına yumurta ve sodayı ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen tavukları evvel sıvı harca sonra kuru harca bulayıp kızartalım.
- Fresh sos için; maydanozu, taze soğanı, kırmızı soğanı, turşuyu, közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayalım.
- Yoğurt, labne, süzme yoğurt, mayonez ,acı sos ve hardalı pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Doğradığımız materyalleri de yoğurtlu karışıma ekleyip, karıştıralım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Bu tanım sos için kaydedilir ???? lezzeti çok hoş tüm yemeklerin yanına meze olarak kullanabilirsiniz
.