
Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un çok tepeleme olmasın
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket 75 gram krem şanti
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
- Yeşil toz fıstık nar (tercihinize kalmış)
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta şekerle yumurtalar beyazlaşana kadar çırpılır.
- Daha sonra un kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar mikserle karıştıralım.
- Yağlanmış kare büyük borcama kek hamurunu döküp 170 derecede 15-20 dakika pişirelim kürdanla pişip, pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım süt, şeker un ve nişastayı ekleyip ocakta kaynayana kadar pişirelim.
- Pişen kremamız ılık olunca 1 paket kremşanti ve vanilyalı ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım.
- Kekimize önce süt ve şeker karışımını dökelim bir iki dakika sütü çekmesini bekleyelim kremasını döküp her tarafına yayalım.
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpip dolapta dinlendirelim.
- İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz bir gece dinlenince daha güzel olur.