Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gerdan Çorbası (Kemikli Boyun Eti Haşlaması)

Gerdan Çorbası (Kemikli Boyun Eti Haşlaması)
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
gerdan-corbasi-kemikli-boyun-eti-haslamasi-6.jpg

Gerdan Çorbası (Kemikli Boyun Eti Haşlaması) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 modül kemikli gerdan(bazen bütün kemikli boyun eti olarak da satılır)
Sosu için;
  • 1 baş sarımsak
  • 2 tane taze kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber
Üzeri için;
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Gerdan Çorbası (Kemikli Boyun Eti Haşlaması) Tanımı Yapılışı

  1. Kemikli gerdan etimizi yıkayalım çabuk ve özlü pişmesi için düdüklü tencereye bırakalım kapağını kapatmayalım.
  2. Üzerini geçecek kadar su bırakalım bir tatlı kaşığı tuz ekleyelim .
  3. Kaynamaya başlayınca üzerinde etin ve kemiğin tortusu birikir biz ona etin kefi deriz birikmeye başlayınca bir kaşıkla onları düzgünce temizleyip ondan sonra düdüklünün kapağını kapatalım.
  4. Böylece düdüklüde daha sağlıklı pişer vızlayınca saate bakıp en az 45 dk vakit tutunuz.
  5. Bizde bu ortada sosu hazırlayalım. Bir baş sarımsağı soyalım rondodan kırmızı taze biberi ve sarımsağı çekelim bir kaseye alalım.
  6. Üzerine acı kırmızı pul biberimizi ekleyelim sonra pişen et suyumuzdan yarım kepçe içine ekleyip biraz sulandıralım sosumuz hazır.
  7. Düdüklü de pişen kemikli gerdan etimizi bir küçük tepsiye alalım geriye kalan suyunu küçük bir tencereye üzerine süzek koyarak süzüp bırakalım.
  8. Yeterlice pişmiş olan gerdan etini elimizle kemiklerinden ayırıp modül kesim koparıp tenceredeki et suyuna bırakalım.
  9. Sonra tenceremizi ocağa alıp bir iki tıklatıp ocağı kapatalım.
  10. Haşlanmış boyun etimizin çorbası hazır çabucak bir tabağa alalım.
  11. Üzerine hazırladığımız sostan bir iki yemek kaşığı bırakalım karabiber ve limon sıkarak servise hazır hale getirelim hem kolay hem de lezzetli olan bu çorba kelle tadında oluyor tavsiye ederim afiyet olsun.
 

Similar threads

Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 4 parça kemikli kuzu gerdan eti1 lt su Terbiyesi için 4 yemek kaşığı süzme yoğurt3 yemek kaşığı un1 yumurta sarısı1 limon suyu Üzeri için Pul biber1 yemek kaşığı tereyağSıvı yağ Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce düdüklüye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Fırında Gerdan Etli Limonlu Pilav (Pilavdan Ana Yemek) Tanımı İçin Malzemeler 3 modül gerdan eti (ben 3 adet kullandım, kişi başı bir tane yada incik eti ile de yapılabilir)1/2 (yarım) kereviz (büyük olduğu için yarım kullandım, küçük uzunluk 1 tane olur)1 tane kuru soğan1 küçük havuç2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Beyran Tarifi İçin Malzemeler 4-5 parça kuzu gerdan veya boyun eti1-1.5 bardak pirinç1 baş dövülmüş sarımsak2 yemek kaşığı tuz1 litre su2-3 yemek kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı karabiber Beyran Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yapılışı: 1 litre suya tuzunu ekleyip kemikli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler 4 adet kuzu gerdan5 adet tane karabiber2 adet defne yaprağı (var ise)Etleri kapatacak kadar su1 adet patates1 adet havuç1 adet kuru soğan4 kısım maydanozTuzYarım limonun suyu1 yemek kaşığı un1 silme çay kaşığı zerdeçal Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Saray Yöntemi Gerdan Çorbası (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 300 gram gerdan eti1 tatlı kaşığı tane karabiber3 diş sarımsak Meyanesi İçin 1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı un4 yemek kaşığı yoğurt1 adet limon suyu Saray Yordamı Gerdan Çorbası (Videolu) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt