iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
3 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı tuz
yeterince ılıksu
1 tatlı kaşığı silme kuru maya
yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için: 250 gr peynir(Dilerseniz patates yada ıspanaklı da yapabilirsiniz)
Yapılışı
1 Kaba önce unu boşaltın
2 Tuzu ve mayayı içine katın
3 Yağını koyun
4 hamur tam toplanıncaya kadar suyunu azar azar ilave edin Hamurun biraz sert olması gerekiyor
5 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru üçe bölün
6 Yufkayı altını üstünü unlayarak ister oklavayla ister merdaneyle açın Ben merdaneyle açtım Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor
7 İçine peynir koyun
8 Kare şeklinde ( kenarlarını ortaya doğru) katlayın
9 Hafif yağlı tavada altını üstünü hafif ateşte yavaş yavaş kızartın
10 Aynı işlemleri diğer hamurlara da yapın
3 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı tuz
yeterince ılıksu
1 tatlı kaşığı silme kuru maya
yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için: 250 gr peynir(Dilerseniz patates yada ıspanaklı da yapabilirsiniz)
Yapılışı
1 Kaba önce unu boşaltın
2 Tuzu ve mayayı içine katın
3 Yağını koyun
4 hamur tam toplanıncaya kadar suyunu azar azar ilave edin Hamurun biraz sert olması gerekiyor
5 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru üçe bölün
6 Yufkayı altını üstünü unlayarak ister oklavayla ister merdaneyle açın Ben merdaneyle açtım Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor
7 İçine peynir koyun
8 Kare şeklinde ( kenarlarını ortaya doğru) katlayın
9 Hafif yağlı tavada altını üstünü hafif ateşte yavaş yavaş kızartın
10 Aynı işlemleri diğer hamurlara da yapın