Gül Tatlısı Zerdeçallı Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı irmik
- 2.5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Gül Tatlısı Zerdeçallı Tanımı Yapılışı
- Birinci şerbetimizi 10 dk karıştırarak hazırlayalım o soğurken tatlının gereçlerini bir kabın içerisine ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamuru merdane yardımı ile açalım ister çay ister su bardağı ile keselim.
- Kestimiz hamurlardan 3 adedini uçları uste gelecek biçimde yarıdan üst üste gelecek halde koyalım rulo formunda saralım.
- Sardığımız ruloyu ortadan ikiye keserek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
- Bu form devam edip evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dk kadar pişirelim fırına nazaran dk değişebilir ben su bardağı ile 27 adet çıkarttım.
- Pişen tatlıları 1 dk geçtikten sonra şerbeti çekebilecek bir kaba alalım kepçe yardımı ile hepsinin üzerinden gezdirelim.