Gül Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin (eritilmiş)
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 damla limon
Gül Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetini için tencerenin içine şekeri ve suyu ekleyip kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra 2 damla limon sıkalım .
- 3 dakika daha kaynasın ,şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yağı eritelim.
- Bir kabın içine koyalım ve sırasıyla öteki gereçleri ekleyerek yoğuralım.
- Merdane yardımı ile hamuru açalım,çay bardağıyla hamuru keselim.
- Kesilen daireleri yarım ay halinde üst üste gelecek halde 3 adedini koyalım ve rulo biçiminde saralım.
- Sardığımız ruloları ortadan bıçakla keselim ve gül biçimlerini elde edelim.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt açıp içine dizelim.
- 160 derece fırında 35 dakika pişirelim. (pişirme mühletleri fırınlara nazaran değişebilir bu yüzden denetimli pişirelim. ).
- Kurabiye sıcakken soğuttuğumuz şerbeti üzerlerine dökelim ve isteğimize nazaran üzerine yeşil fıstık, ceviz yahut fındık içi serpip servis edelim.
- Ortalarına pişmeden evvel fındıkta batırabilirsiniz. Afiyet olsun.