Güllaç Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kaymak
- Kaynattığımız sütün kaymağı
- 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 5.5 su bardağı süt
- 2,5 su bardağından az şeker
- 10 yaprak güllaç
Güllaç Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve süt kaynatılır.
- Ceviz ve kaymak bir kapta karıştırılıp ,iç harç hazırlanır.
- Şekerli süt biraz ısısı çıkınca ,ikiye böldüğümüz güllaç yaprakları ıslatılır,arasına kaymaklı cevizli harç koyulup sarılır.
- Tepsiye çok sıkı olmadan dizilir.
- En son artan süt kevgirden geçirilerek güllaçların üzerine dökülür.Tabi ki yeniden annemin şahane tanımı.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Sunum sırasında nar ile süslenir.