Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram güllaç
- 3.5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- Fındık
- Nar
- Fıstık tozu
Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, şeker ve vanilyayı geniş tenceremize dökelim, kısık ateşte, şeker eriyince altını kapatalım.
- Güllaçları yerleştirip, her katına süt dökelim, yarısına gelince ortasına fındık serpiştirelim, tekrar yapraklara süt dökerek, yapraklar bitene kadar devam edelim.
- Kalan sütü üzerinde gezdirelim ve buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Üzerini nar ve fıstık tozu ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı