teknolojiuzmani
FD Üye
Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller
4 kişilik için;
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 200 gram arpacık soğanı
- 1 adet ayva
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 su bardağı kemik suyu
- Tuz
- Karabiber
- Şeker
Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel etleri az bir zeytinyağında mühürleyin. Başka bir tencerede ise geriye kalan zeytinyağıyla, arpacık soğanları soteleyin.
- Daha sonra etlerin üzerine 1. 5 bardak kemik suyu ekleyin ve tabanda kalan modülleri da kazıyarak karıştırın.
- Bunları sotelenmiş soğanların içerisine alın ve 1. 5 bardak daha kemik suyu ekleyin, akabinde tarçın, tuz, taze kekik, şeker ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Yumuşayan etlerin üzerine doğranan ayvaları ekleyin ve ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Kestirimi yemeğin pişme müddeti 40 dakika pişirin.
- Piştikten sonra tabanda kalan suyu farklı bir tencereye alarak üzerine 1 bardak daha kemik suyu ekleyin ve biraz da nişasta ile bağlayıcılığını artırın ve çektirerek bir sos kıvamına getirin.
- Sunum için tabakta yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Dilerseniz yanına patates püresi çekip serviste edebilirsiniz. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.