Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği

Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
gumushane-ayvali-et-yemegi.jpg

Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller


4 kişilik için;
  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 200 gram arpacık soğanı
  • 1 adet ayva
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 su bardağı kemik suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Şeker

Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel etleri az bir zeytinyağında mühürleyin. Başka bir tencerede ise geriye kalan zeytinyağıyla, arpacık soğanları soteleyin.
  2. Daha sonra etlerin üzerine 1. 5 bardak kemik suyu ekleyin ve tabanda kalan modülleri da kazıyarak karıştırın.
  3. Bunları sotelenmiş soğanların içerisine alın ve 1. 5 bardak daha kemik suyu ekleyin, akabinde tarçın, tuz, taze kekik, şeker ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  4. Yumuşayan etlerin üzerine doğranan ayvaları ekleyin ve ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Kestirimi yemeğin pişme müddeti 40 dakika pişirin.
  5. Piştikten sonra tabanda kalan suyu farklı bir tencereye alarak üzerine 1 bardak daha kemik suyu ekleyin ve biraz da nişasta ile bağlayıcılığını artırın ve çektirerek bir sos kıvamına getirin.
  6. Sunum için tabakta yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz. Dilerseniz yanına patates püresi çekip serviste edebilirsiniz. Afiyet olsun????.
Gümüşhane Ayvalı Et Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Et Yemeği Tanımı İçin Materyaller 500 gram dana kuşbaşı1 su bardağı sıcak su10 tane arpacık soğan4 diş küçük doğranmış sarımsak1 büyük ince doğranmış havuç1 büyük küp doğranmış patates2 tane küp şeker1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı salça1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Etli Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kuşbaşı dana eti2 tane patlıcan1 adet soğan2 tane yeşil biber1 tane kırmızı biber3 tane patates1 su bardağı domates sosu(3tane domates rendesi)1 su bardağı kaynar su(200 ml)3 diş sarımsakTuzKarabiberKekik1 yemek kaşığı salça4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Kıymalı Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler Taze ıspanak (3 küçük uzunluk paket, toplam 750 gram)2 adet minik minik doğranmış havuç100 gram kıyma (2 yemek kaşığı kadar)5 yemek kaşığı pirinç (yıkayın ve süzün)1 adet soğan (yemeklik doğranmış)1 yemek kaşığı domates salçası1 bardak domates domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Biberli Et Sarma Tarifi İçin Malzemeler 6 parça ince dövülmüş sarmalık dana eti, (mümkünse dananın üst but tarafı olan tranç kısmından)2 adet küçük soğanHardal1 er adet dolmalık sarı, kırmızı ve yeşil biberKırmızı toz biberTuz, karabiber2 + 2 yemek kaşığı sıvı yağ Sosu için: 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Terbiyeli Et Haşlama Tanımı İçin Gereçler 3 kesim kemikli dana eti1 küçük soğan2 diş sarımsak1 iri havuç1 büyük patates4 yemek kaşığı tereyağı1 limonun suyu1 yemek kaşığı yoğurtTuzKarabiberKüçük bir modül kereviz sapıİnce kıyılmış maydanoz Terbiyeli Et Haşlama Tanımı Yapılışı Patatesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt