Her mevsim atıştırmalık olarak kullanılan ayçekirdeğinin, bilhassa sonbaharda enerjik gıda değeri baştan sona afiyet üzerine olumlu etkileri bulunuyor Bilirkişi Beslenme Uzmanı Nesrin Eriş’e tarafından ayçekirdeği, triptofandan ve B vitaminlerinden zengin olması sebebiyle sonbaharda ortaya çıkabilecek mevsimsel stres ve depresyonun azaltılmasında takviye oluyor İçeriğindeki kolin sayesinde hafızanın güçlenmesini, konsantrasyonun artmasını karşılayan ayçekirdeği, böylece öğrenciler için ders başarısında önemli tesir sağlıyor id Gad300250KANSER VE KALP HASTALIKLARINDAN KORUNMAYI SAĞLIYORB1, E vitamini, selenyum ve folik asit içeriği bakımından varlıklı olan ayçekirdeği, bağışıklık sistemi için de epeyce yardımsever Ayrıca E vitamini keza selenyumdan zengin olan ayçekirdeği kanser ve kalp hastalıklarından korunmayı sağlarken, içeriğindeki magnezyum, çinko ve fosfor da kemik sağlığı için de yardımsever İyi bir idrar söktürücü olan ayçekirdeğinin 100 gramı yaklaşık 600 kalorilik bir enerji verirken, jurnal tüketime 1 yemek kaşığı ayçekirdeği eklemek diyetin beslenme kalitesini artırıyor