Güveçte Mısır Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar sıcak su
- 4 tane porsiyonluk güveç
Güveçte Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel unlarımızı kaba döküp üzerine tuz maya koyup elimizin dayandığı kadar sıcak su döküp yeterlice yoğuralım ne kadar yoğurursak o kadar düzgün olur.
- Sonra 30dk dinlendirelim.
- Güveçlere yağlı kağıt serelim yuvarlak yapı güveçte mayalandıralım.Üzerine çatal batıralım.
- Sonra 200derecede pişirelim. Bardak ölçüsü 200ml bardak.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.