Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Tontu

Güveçte Tontu
0
39

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
guvecte-tontu.jpg

Güveçte Tontu Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr civarı kemikli et
  • 1-2 tane patates (İsteğe göre nohutta kullanabilirsiniz)
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Yarım kase domates rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Güveçte Tontu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak etlerimizi yıkıyoruz.
  2. Dana etiyse yumuşayana kadar haşlayalım kuzu etiyse direk yemek yapımına başlanabilir.
  3. Tencereye yağımızı alalım. Salçayı çok az kavuralım.
  4. Domates sosunu da aktarıp beraber biraz daha kavuralım.
  5. Ardından etlerini aktarıp etleri de biraz kavuralım.
  6. Ardından üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edelim bütün yada 4e bölünmüş soğanı da içine atalım.
  7. 6-7dakika ağzı kapalı kaynasın.
  8. Ardından küp küp doğranmış patatesleri de içine atalım.
  9. Ağzı kapalı patates ve et yumuşayıncaya kadar pişirin.
  10. Yemek piştikten sonra tuzu ilave edelim karıştıralım.
  11. Tüm et yemeklerinde tuz en son atılmalıdır tuz pişerken atılırsa et sertleşir. Afiyet olsun????.
Güveçte Tontu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,666Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt