
Güveçte Yumurtalı Ispanak Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Güveçte Yumurtalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağında kavuruyoruz.
- Kavrulmuş soğanların üzerine yemeklik doğranmış ıspanaklarımızı atıyoruz tuzunu ve baharatlarını da ekliyoruz çok fazla öldürmeden ıspanaklarımızı da kavuruyoruz.
- Daha sonra uygun bir güveç kabına kavrulmuş ıspanaklarımızı alıyoruz.
- Ortasını biraz açıp yumurtamızı kırıyoruz.
- 180 derece fırında yumurtamız pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.