Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hafızayı Kuvvetlendirmek İçin Dualar

Hoş geldin! berabo tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hafızayı Kuvvetlendirmek İçin Dualar
0
212

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Hafızayı Sağlamlaştırmak İçin Dualar Ve Anlamları

Hafızayı kuvvetlendirmek için Peygamber Efendimiz Hz Muhammed sav şu duaları tavsiyelerde bulunmuştur

Cuma gecesi (perşembeyi cumaya bağlayan gece) olunca, gecenin son üçte birinde kalkabilirsen kalk Çünkü o an (meleklerin de hazır bulunduğu) meşhüd bir andır O anda yapılan dua müstecabtır Kardeşim Ya'kub da evlatlarına şöyle söyledi: Sizin için Rabbime istiğfàr edeceğim, hele cuma gecesi bir gelsin

Eğer o vakitte kalkamazsan gecenin ortasında kalk Bunda da muvàffàk olamazsan gecenin evvelinde kalk Dört rek'àt namaz kıl Birinci rek'atte, Fâtiha ile Yàsin süresini oku, ikinci rek'atte Fâtiha ile Hâmim, edDuhân süresini oku, üçüncü rek'atte Fâtiha ile Eliflammim Tenzilü'ssecde'yi oku, dördüncü rek'atte Fatiha ile Tebareke'lMufassal'ı oku Teşehhüdden boşaldığın zaman Allah'a hamdet, Allah'a senayı da hoş yap, bana ve öteki peygamberlere salat oku, güzel yap Mü'min erkekler ve mü'min kadınlar ve senden önce gelip geçen mü'min kardeşlerin için istiğfar et Sonradan bütün bu okuduğun duaların sonunda şu duayı oku:

Allahım, bana günahları, beni hayatta baki kıldığın müddetçe sonsuza dek terkettirerek acınacak şey eyle Bana faydası olmayan şeylere teşebbüsüm nedeniyle bana acı

Seni benden râzı kılacak şeylere hüsni nâzar etmemi bana nasib et Ey semâvât ve arzın yaratıcısı olan celâl, ikram ve dil uzatılamayan izzetin sâhibi olan Allahım Ey Allah! ey Rahman! celalin hakkı için, yüzün nuru hakkı için kitabını bana öğrettiğin gibi hıfzına da kalbimi icbâr et Seni benden razı kılacak şekilde okumamı nasib et

Ey semâvât ve arzın yaratıcısı, celâlin ve yüzün nuru hakkı için kitabınla gözlerimi nurlandırmanı, onunla dilimi açmanı, onunla kalbimi yarmanı, göğsümü ferahlatmanı, bedenimi yıkamanı istiyorum Çünkü, hakkı bulmakta bana ancak sen yardım edersin, onu bana oysa sen nasib edersin Herşeye ulaşmada baskı ve şiddet ancak büyük ve ulu olan Allah'tandır

Ey Ebu'lHasan, bu söylediğimi üç ya da yedi cuma yapacaksın Allah'ın izniyle duana icâbet edilecektir

Abdestli bir şekilde bir kadeh suya 7 fatiha 7 kevser 7 ayetel kursi 7 ihlas okunur ve suya 3 kez üflenir ve şu tekrarlanır bu suyu içen kişinin hafızası kuvvetli olsun denir ve Hedef ediyorum Hafızamın güçlenmesi için diyerek 3 yudumda su içilir Yaradanın izniyle o gün hafızası cılız olmaz

Her işittiğini aklında tutmak isteyen kimse, her gün 27 kere aşağıdaki duayı okur ve buna 40 gün devam ederse hafızası son derece kuvvetlenir

Ya Hayyü, Ya Kayyüm Fe la yefutü şey ’ün min ılmih

1821 Şeddad İbnu Evs (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resülullah (aleyhissalâtu vesselam) namazda şu duayı okumamızı öğretiyordu:

Tirmizi, Daavât 125, (3565)

Allàhım! Senden işte (dinde) sebat etmeyi, doğruluğa da azmetmeyi istiyorum Hem nimetine şükretmeyi, sana hoş ibadette bulunmayı taleb ediyor, doğruyu konuşan bir dil, eğriliklerden uzaktan bir kalb diliyorum AIIahım, senin bildiğin her çeşitlilik şerden sana sığınıyorum, bilmekte olduğun tüm hayırları senden istiyorum, bildiğin günahlarımdan sana istiğfàr ediyorum!*