Ham İncir Reçeli Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo kadar ham incir
- 6 su bardağı şeker
- 7 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tane çubuk tarçın
Ham İncir Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İncirler sap kısmını fazla derin olmadan kesin.
- Art taraflarını bir çatalla delin.
- Daha sonra kaynamış suyun içinde ağzına küçük bir kapak koyarak yaklaşık 15-20 dk kaynatın.
- İncirleri çabucak soğuk suyun içine alalım.
- Ve incirler soğuyana kadar daima suyunu değişelim.
- Ocağa şeker ,su ve limon tuzunu koyup kaynayana kadar karıştırılır.
- Daha sonra içi e incirleri ve tarçını atıp yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz.
- Kıvamına nazaran süreyi ayarlayabilirsiniz.