Hamileyken bunları sakın yemeyin hamilelikte yenmemesi gereken yiyecekler,hamilyek uzakta durulması gereken besinler,hamilelikte hangi besinler yenmez,hamilelikte beslenme hakkında bilgiler Anne adayının doğru bir gıda programı uygulaması ve bir takım özel besinleri tüketmesi bebeğin maddi gelişimine olumlu tesir ettiği gibi değin akıl düzeyinin yüksek olması için de gereklidir Bebeklerin akıl gelişimi anne karnında başlamaktadır Bunun için özellikle 13 aylar arasındaki dönemde gıda oldukça önemlidir Bebeğin dinç fizyolojik ve akıl gelişimi için demir, folik asit, iyot, çinko, vitamin B, omega 3 ve 6 yağ asitleri gibi vitamin ve minerallerin gerekli beslenme kaynaklarından sağlanması gerekmektedir Kilo alımı en fazla 1624’üncü haftalar aralarında olur 47927 47927 hamileykenbunlarisakinyemeyin5c4f839e35f33hamileykenbunlarisakinyemeyin5c4f839e35f33 313 500 gjpg47927 Hamileyken bunları sakın yemeyin gjpg47927 Hamileyken bunları sakın yemeyin Hamilelik boyunca alınması gereken toplam kilo sıradan 1215 kilo civarındadır Birincil aylar bulantı ve kusma ile geçtiği için başlıca kilo verilebilir 16 haftadan itibaren bu belirtiler kaybolmakta ve anne adayları bu kuvvet geçen üç ayın acısını dışında tutmak için neredeyse yemeklere saldırıya geçmektedir Ve çabuk kilo alım süreci başlamaktadır maksimum kilo alınan dönem sanılanın aksine son aylar yok 1624 haftalar aralarında olmaktadır İdeal kilo alımı birincil 12 haftada gebelik öncesi kiloda değişmez kalıp, takip eden aylarda sıradan 15 2 kilo almaktır Geç saatlerde yemek yemek sindirim sorunlarına neden olur Gebelik sürecinde öğünler 3 belli başlı ve 3 ara öğün olarak atlanmadan yapılmalıdır Sabahtan kahvaltısı geç saatte yapıldığında bütün öğünler sarkacağından akşam geç saatlerde yemek yemek yeme zorunluluğu olacaktır Bu da sindirim sorunlarını ve aşırı kilo almayı beraberinde getirecektir Saat 1800’dan sonradan asıl öğün yemek nasihat edilmez; ancak ara öğün tüketilebilir Yemekten 2 saat sonra taze meyvelerle ara öğün yapın Kahvaltıda fazla demli olmayan bir veya iki bardak dere ya da bir bardak sütün yanına peynir, bir yumurta (ya da sarısı), bir dere kaşığı bal veya reçel, 23 dilim kepekli veya tam tahıllı ekmek, bol domates, salatalık, taze nane ya da maydanoz, yeşil biber tüketilmelidir Taze bıkkın meyve suyu çok kalorili olduğu ve kan şekerini çok seri yükselttiği için önerilmemektedir Meyveyi sıkılmamış haliyle harcamak içerdiği lifler vasıtasıyla bağırsak hareketlerini de artıracağından kabızlığı önlemesiyle son derece yardımcı olur Meyve tane ile yemeklerden 2 saat daha sonra ara öğün olarak tüketilmelidir Yemeklerden derhal sonra yenmemelidir; çünkü meyve şekeri olan fruktozu ilk kez kullanan beden, yemekte tüketilen besinleri yağ olarak depo etme ister Ton balığından uzak durun, fındık fıstık ve ceviz tüketin Öğle yemeklerinde mutlaka sebze tüketilmeli, makarna ya da pilav yenilecekse ekmek katiyen yenilmemelidir Et veya balık, ızgara ya da fırında buğulama biçiminde tüketilmeli, yağda kızarmış olmamalıdır Balık haftada minimum bir tüketilmeli, eğer yenilemiyorsa fındık, fıstık, ceviz gibi omega 3 içeren kuruyemişler ara öğün olarak bir avuç olarak tüketilmelidir Bu besinlerin hamilelik döneminde bebeğin zeka gelişimine önemli faydaları bulunmaktadır Konserve ton balığı derin deniz balığı olarak civa içeriği yüksek olduğundan önerilmez İki canlısın iki şahsiyet yemelisin baskılarına itibar etmeyin Hamilelik döneminde katı ve istikrarsız gıdalar konusunda son derece titiz olunmalıdır Gaz içeriği düşük, hafif ve sebze ağırlıklı gıdalar tercih edilmelidir Yemekten sonra yenilen tatlıların yemekten 1 saat sonradan tercihen az şekerli sütlü tatlılar olmasına uyarı edilmeli, yağlı, şerbetli, çikolatalı tatlılardan uzak durulmalıdır Çikolata ve ürünleri kafein açısından varlıklı ve yoğun şeker içeriği bulunduğundan, fazla tüketiminde anneden çıkıp bebeği besleyen damarlarda daralmaya yol açarak bebeğin beslenmesini bozmakta, kan şekerini çabuk yükselterek kan şekerinin seri oynamasına ve insülin salınımında denge bozukluğuna yol açmaktadır Yeterli su tüketimi idrar yolu enfeksiyonundan korur Bol su harcamak gebelikteki en yardımcı eylemdir Günde 10 kadeh su içmek gebelikte gelişen idrar yolu enfeksiyon riskini üye indirger Kilo alımını azaltır Asitli, boyalı içeceklerden hamilelik sürecinde uzaktan durulmalıdır Kahve, kafein içeriği yüksek olduğundan içimi haftada bir, iki fincanı geçmemelidir Sade maden suyu ve bir takım bitki çaylarını (ıhlamur, nane, kuşburnu, papatya, nane, limon) içmekte sakınca yoktur Temizliğine güvenmediğiniz yerlerde salata yememeye özen gösterin Konut dışarıda restoranlarda salata, ham köfte, pişmemiş salam, sucuk, sosis, sakatat tüketilmesi şüphesiz önerilmemektedir Anne adaylarının evlerinde olabildiğince jurnal sütten yapılan yoğurtları, sirkeli suda bekletip iyi yıkanan sebzeleri, hijyenik koşullarda yaptığı yemekleri tüketmesi tavsiye edilmektedir