teknolojiuzmani
FD Üye
Haşhaş Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı mavi haş haş
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Haşhaş Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlıyoruz.Bir tencerede su ve şekeri kaynatıyoruz, yani şerbet soğuk kekimiz sıcak olucak birinci sıcağı çıkınca şerbeti üzerine dökebilirsiniz.
- Kekimiz için birinci olarak 3 adet yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ, irmik ve sütü ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Son olarak mavi haşhaşımızı kabartma tozu vanilya unumuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Ben kare borcam kullandım kabımızı yağlayalım ki yapışmasın.
- Daha sonra 180 ‘ evvelce ısınmış fırına verelim.
- Fırından çıkınca soğumaya bırakın.
- Önceden hazırlanmış krem şanti yi üzerine sürün.
- Tatlımızı 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsuuuunn????.