Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya (Silme)
- 2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1 tutam toz şeker
- 6 su bardağı un
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 10 adet ceviz
- 1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için; haşhaş ezmesi ve sıvı yağ, homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Üzerine küçük parçalara ayrılmış ceviz ilave edilerek tekrar karıştırılır.
- Hamuru için; geniş bir yoğurma kabına unun tamamı elenir. Küçük bir kasede maya, şeker ve 1 su bardağı su karıştırılır ve 5 dakika beklenir. Daha sonra unun üzerine eklenir.
- Tuz ve 1 su bardağı su ilave edilerek hamur yoğrulmaya başlanır. Üzeri streç filmle kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır. Her biri dikdörtgen şeklinde açılır.
- Her birinin üzerine haşhaş ezmesi sürülür ve tüm hamur üst üste konulur.
- Üst üste konulan 4 katlı hamur elimizle büyütülerek açılır. Bıçakla şeritler halinde kesilerek kendi etrafında bükülür ve tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür. 10 dakika tepside mayalandırmaya bırakılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun