Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek

Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek
0
34

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
hashasli-cevizli-burgu-corek.jpg

Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya (Silme)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 tutam toz şeker
  • 6 su bardağı un
İç harç için;
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 10 adet ceviz
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı için; haşhaş ezmesi ve sıvı yağ, homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  2. Üzerine küçük parçalara ayrılmış ceviz ilave edilerek tekrar karıştırılır.
  3. Hamuru için; geniş bir yoğurma kabına unun tamamı elenir. Küçük bir kasede maya, şeker ve 1 su bardağı su karıştırılır ve 5 dakika beklenir. Daha sonra unun üzerine eklenir.
  4. Tuz ve 1 su bardağı su ilave edilerek hamur yoğrulmaya başlanır. Üzeri streç filmle kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamur 4 bezeye ayrılır. Her biri dikdörtgen şeklinde açılır.
  6. Her birinin üzerine haşhaş ezmesi sürülür ve tüm hamur üst üste konulur.
  7. Üst üste konulan 4 katlı hamur elimizle büyütülerek açılır. Bıçakla şeritler halinde kesilerek kendi etrafında bükülür ve tepsiye dizilir.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 10 dakika tepside mayalandırmaya bırakılır.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ❣️
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Burgu Çörek Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru mayaAldığı kadar un İçi için: 1 su bardağı haşhaşSıvı yağ (Haşhaşa nazaran değişebiliyor. Sürülebilir kıvam alana kadar ekleyip karıştırın)1 yemek kaşığı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Haşhaşlı Cevizli Çörek (Tel Tel) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ2 yumurta akı (sarısı üzerine)1 tatlı kaşığı dolu tuzBir yemek kaşığı şeker1 paket instant mayaAldığı kadar un İçi için; 250 gram haşhaş ezmesi1 su bardağı başı eksik sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un1 paket instıt (Kuru pakmaya)2 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı dövülmüş haşhaş1 su bardağı rivyera sıvı yağ1 adet yumurta Haşhaşlı Burgu Tepsi Çöreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Cevizli Haşhaşlı Çörek (Burma) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ ( çeyrek )Yarım paket yaş maya ( 1 paket instant maya)1.5 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4.5-5 su bardağı un İç harcı için 1 su bardağı haşhaş ezmesi1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller 7 su bardağı un1 yemek kaşığından biraz fazla kuru maya1 su bardağı ılık su (Maya için)1 tatlı kaşığı şeker2 su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı tuz İç harç için 200 gram haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı şeker1 su bardağı ceviz içi Üstü için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt