teknolojiuzmani
FD Üye

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 1 ,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 paket yani 250 gr haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı tahin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için verilen malzemelerden yumuşak bir hamur yoğuralım 1 saat dinlensin mayalansın.
- Arası için verilen malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
- Dinlenen hamuru 10 eşit beze yapın bezeleri 5 er ayırın her birini tabak büyüklükte ayırıp üzerine tereyağı sürün 4 tanesini üst üste bu şekilde tereyağ sürerek yapın en üste 5 inciye tereyağ sürmeyin.
- Daha sonra üst üste koyduğumuz bezeleri merdane yardımıyla açın.
- Üzerine iç harcını sürün 8 parçaya bölün.
- Daha sonra her parçayı tekrar ikiye bölün sigara böreği gibi sarın.
- Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde yapın fırın tepsisine dizin 15 dk tepsi mayası alsın.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????