Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Hoş geldin! erdican tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Haşhaşlı Çörek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 1 ,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Arası için
  • 1 paket yani 250 gr haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için verilen malzemelerden yumuşak bir hamur yoğuralım 1 saat dinlensin mayalansın.
  2. Arası için verilen malzemeleri derin bir kasede karıştırın.
  3. Dinlenen hamuru 10 eşit beze yapın bezeleri 5 er ayırın her birini tabak büyüklükte ayırıp üzerine tereyağı sürün 4 tanesini üst üste bu şekilde tereyağ sürerek yapın en üste 5 inciye tereyağ sürmeyin.
  4. Daha sonra üst üste koyduğumuz bezeleri merdane yardımıyla açın.
  5. Üzerine iç harcını sürün 8 parçaya bölün.
  6. Daha sonra her parçayı tekrar ikiye bölün sigara böreği gibi sarın.
  7. Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde yapın fırın tepsisine dizin 15 dk tepsi mayası alsın.
  8. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,714Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt